Historisch Gent

Thagaste bevindt zich in het hart van de bruisende stad Gent, die door de internationale gids ‘Lonely Planet’ genoemd wordt als één van de te ontdekken Europese parels.

Vanuit het Augustijnenklooster sta je op 5 minuutjes wandelen in het historische centrum van de stad. Je kan er historische gebouwen als het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal, het Belfort, de Sint-Niklaaskerk of de huizenrij van de Graslei bezoeken, om maar een paar historische pareltjes te noemen.

Maar Gent is ook een stad waar je heerlijk kan winkelen in het autovrije centrum en waar je op een pittoresk terrasje kunt genieten van een verfrissing of een hapje. Want Gent staat met onder andere de Flemish Foodies (Volta, Publiek, J.E.F, De Vitrine…) gekend als een stad met heel wat culinaire hoogstandjes.

Je kan in Gent natuurlijk ook genieten van een gezonde portie cultuur. Gent is rijk aan diverse musea en als hoogtepunt is er het meesterwerk ‘Het Lam Gods’ dat te bezichtigen is in de Sint-Baafskathedraal. Wat moderne kunst betreft, verdienen ook het SMAK van cultuurpaus Jan Hoet en MSK een vermelding. Muziekliefhebbers kunnen dan weer hun hartje ophalen in de opera en bij de vele concerten die georganiseerd worden. Van techno tot klassiek, je vindt in Gent voor elk wat wils.

Uiteraard is Gent ook de stad met een rijk theaterleven. NTG, Arca, Tinnenpot, de Capitole, de Minardschouwburg zijn maar enkele van de bekende theaters. Daarnaast is er ook het Figurentheatercentrum, Pedrolino en Pierke die de poppenspeltraditie van de stad Gent hoog houden. 

"Ghent is one of Europe's greatest discoveries - small enough to feel cosy but big enough to stay vibrant." 
- Lonely Planet Guides

En wie kent er de Gentse Feesten niet! Tijdens de week van 21 juli feest de hele stad van ’s morgens tot ’s avonds. Op elk pleintje, in alle straten en wijken valt er wel iets te beleven. Het Klooster van de Paters Augustijnen zet in die periode eveneens zijn deuren open voor een tentoonstelling, rondleidingen in het klooster, een tijdelijke restaurant en café waar je uiteraard kan genieten van de Augustijn donker, Augustijn blond, Augustijn Grand Cru.

Vergeet tot slot niet te agenderen: de wereldbefaamde Floraliën die in 2016 doorgaan. Het zijn de eerste sinds 2010 en die voor het eerst sinds lang opnieuw in het centrum van Gent plaatsvinden. In 2018 is het dan opnieuw de beurt aan het Lichtfestival dat Gent nogmaals op een andere manier op de kaart zet.

Wenst u meer informatie over Gent?

Neem contact op